Претседателот на Собранието нема да го послуша повикот на премиерот Заев за повлекување на вработените роднини на функционери во државни институции.

Ќерката на собранискиот спикер, Бесија Џафери е вработена во ЕЛЕМ.

На брифинг со новинарите Џафери денеска цитираше член од Уставот во кој се вели: дека „Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата независно од полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и верското уверување, имотната и општествената положба. Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви“,пренесува Макфакс..

Нури Бајрами, баџанак на Талат Џафери, беше избран за член на Комисисијата за спречување на корупција, едногласно одлучено дека во случајот нема судир на интереси.

SHARE

2 Коментари

Comments are closed.