Ќулафкова: Го испоганија Денот на Републиката

Академик Катица Ќулавкова со свое видување на прославата на големиот празник Илинден организирана од власта.

„Го испоганија и го травестираа Денот на републиката на македонскиот народ, ги омаловажија Власите, ги возвеличаа Албанците, од Македонија остана само Северна“, напиша , академик Катица Ќулавкова на Твитер .

SHARE