Ќулафкова: Уште политичарите да го признаат македонскиот јазик


„Македонскиот јазик како современ систем и милениумски континуум е признат од светската лингвистика, писателска и преведувачка фела и дипломатија, останува уште македонските политички инсталации да го признаат, почитуваат и говорат. Величието на јазикот е над нивната минорност“

„Јазична Македонија” се простира во и вон границите на македонската држава, исто и македонските дијалекти, пишува академик Катица Ќулавкова.

SHARE