Академик Катица Ќулавкова уште еднаш го изрази своето спротивставување за Законот за употреба на на јазиците.

„Законот за јазици на ДУИ/СДСМ не гарантира ни едно општество за сите, ни мир, ни напредок, напротив, со него општеството е фрагментирано, Македонците се дискриминирани, институциите се неефикасни, буџетот е оптоварен, револтот е голем, регресираме, нема разбирање по ниедна основа“, објави Ќулавкова на Твитер.

SHARE