Коцкање онлајн од дома: Владата ќе ги затвора обложувалниците!?

Министерството за финансии предлага „онлајн-обложувалници“ наместо вообичаените обложувалници низ земјава.

Ппредлогот денеска е и на дневен ред на Владата.

Извори на Алсат М велат дека ова решение би дошло до затворање на објектите на обложувалниците, а државата очекува од „онлајн“ обложувањето да инкасира и до 50 милиони евра годишно.

SHARE