Коѕијас на чекор до оставка!?

На чекор поблизу до оставката е министерот за надворешни работи, Никос Коѕијас, бидејќи неговите односи со владата се чини дека се на нула.

Коцијас, се чини дека е на прагот на напуштање на владата, бидејќи тој смета дека премиерот Алексис Ципрас не го покрил кога бил цел на нападот на вчерашната седница на владата.

Соработниците на министерот за надворешни работи за „К“ велат дека Коѕијас „страшно се плашел од нападите на Панос Каменос, дека бил човек на Сорос и дека се нуркал во „средства“…

За време на состанокот на кабинетот вчера, Коѕијас побарал од премиерот да донесе закон за контрола на тајните фондови на Министерството за национална одбрана (и други министерства) во согласност со моделот што го направи Министерството за надворешни работи.

SHARE