Коѕијас: Преговори не се водат преку изјави и интервјуа

Лидерите на Поранешната Југословенска Република Македонија (ФИРОМ) треба „да станат сериозни“ во врска со разговорите за името, наместо да преговараат преку изјави за медиумите, рече грчкиот министер за надворешни работи, Никос Котиас, во Луксембург.

По состанокот на Советот за надворешни работи на Европската унија, Котцијас рече:

„Потребно е лидерите на ФИРОМ да разберат дека преговорите не можат да се водат преку интервјуа и постојани јавни изјави. Тие мора да покажат сериозност и да прифатат метод кој ќе не доведе до резолуција“ пренесе аенцијата АНА-МПА .

SHARE

Comments are closed.