Кој садистички му се сити на бебето на ексминистерката Јанкуловска?

Еден од најгласните приврзаници на актуелната влада Бранко Тричковски садистички се потсмева со несреќата на детето на ексминистерката Гордана Јанкуловска.

Колумнистот на Слободен Печат и некогашен уредник во комунистичкиот систем без никакво чувство на сожалување за детето на Јанкуловска која според Апелациониот суд ќе треба да мине 6 години во затвор.

“Ха, шест години, кога ќе излезе, синчето и ќе ја учи првата лекција: Мама шие на машина во Идришово”, со доза на задоволство се сити на судбината на детето кое што ќе треба да расте без мајка.

И покрај серијата објави преполни со говор на омраза, повикување на конфликт и други прекршувања на новинарскиот кодекс, ниту едно новинарско еснафско здружение ниту институција досега не го повика едно од првите пера на СДСМ на одговорност.

Садистичкиот статус на Тричковски им се допаднал на десетици луѓе меѓу кои и синот на професорот Марјановиќ, архитектот Филип Марјановиќ.

SHARE

Comments are closed.