Кои се болните за министерот Манчевски што „пак делат за Илинден“?

Министерот за информатичко општество Дамјан Манчевски со нејасен коментар за денешното чествување на Илинден.

„Не издржаа. Пак делат за Илинден. На една страна, на друга страна… Болест“, напиша тој на Твитер, не објаснувајќи кои се болните – тие што на Мечкин Камен ја пееја македонската химна топтан со Гоце, Питу, Даме и Јане и што скандираа „Никогаш Северна, само Македонија“ или другите со бели маички и капчиња што им реплицираа со извиците „Северна, Северна!“.

SHARE