Кој се плаши од Катица Јанева?

Што е тоа што го има специјалната обвинителка Јанева како орудие во битката да не биде уапсена е централното прашање што го поставува Александар Дамовски во анализата на случајот Рекет.

“Од аудио снимките објавени во италијанскиот весник „Ла верита“ за случајот „Рекет“ може повеќе од сигурно да се каже дека специјалната јавна обвинителка Катица Јанева е длабоко замешана во овој случај. Тоа очигледно е дека на сите им е јасно, ама не им е јасно што сѐ може друго Јанева да отвори. Дали политичкиот проект основање на Специјално јавно обвинителство бил следен и со политички пазарења меѓу шефицата на СЈО и премиерот Зоран Заев?”, прашува Дамовски меѓу другото во текстот.

Целата анализа на mkd.mk на овој линк

SHARE