Кој тоа таму легализира?

@Градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, вчера најави дека ќе се залага за изнаоѓање начин за легализирање на платформите на Матка.

 Премиерот Зоран Заев на трибина во Охрид вети дека лично ќе се заложи за легализацијата на дивиот хотел во Лагадин.

И платформите и хотелот за архитектите се школски пример за дивоградби изградени, меѓу другото, во заштитени подрачја во кои не постои начин да бидат легализирани во согласност со важечките закони#.

Сtорија на Макфакс

SHARE

3 Коментари

  1. Важечките закони!!?? Кој закон важи тука? Ебавте мајката на се.

  2. Bash bi sakal da gi vidam arhitektite vo akcija, da go gushkaat prostorot kaj hotelot i platformata! A be, makedonci, tuka se glavni severgjanite, nema zakon, urbanizam, procedura, propis…

  3. Ako nema zakon kje si izglasat, oni cela drzava (zakonaki) ja opljackaa…. naj bum zakon i bese aboliciranjeto za da glasaat, od Sutka na dugme i verodostojna potvrda za euro ambasasorite predvodeni od krlezo na Kaleto.
    I seuste ne se kazneti za snimaneto na javnen prostor, stotuku abolicirani

Comments are closed.