„Кокошка“ не го пушта Ориѓански во Тирана, немал факултет

Музичарот Златко Ориѓански кој настапуваше на митинзите на СДСМ во две изборни кампањи нема да оди во Тирана каде Владата го именуваше за директор на Македонскиот културен центар. Проблем според Ориѓански е некоја „кокошка“ вработена во Министерството за култура, која што му барала факултетска диплома која тој најверојатно ја нема. Во пост на Фејсбук Ориѓански … Continue reading „Кокошка“ не го пушта Ориѓански во Тирана, немал факултет