Колку луѓе на светот го признаваат уставното име на Македонија

Над шест милијарди луѓе на светот живеат во земји кои што ја признале земјава како Република Македонија.

Документ објавен од движењето #бојкотирам покажува дека вкупно 6, 413,228,000 луѓе живеат во четириесетина земји чии што влади ја признале Македонија под уставно име или и се обраќаат на земјава со Република Македонија во билатерлните односи.

Вкупно на светот има 7,5 милијарди луѓе што значи дека земјите кои не признаваат како ФИРОМ имаат 1,1 милијарда жители или нешто помалку од 1/7 од светското население.

SHARE