Колку пратеници ќе освои СДСМ ако Катица и Боки заминат во домашен притвор

Аналитичарот и лингвист Арменд Нухиу анализира колку пратеници ќе освои СДСМ на следните парламентарни избори ако Катица Јанева и Боки 13 од ефективен заминат во домашен притвор.

“Се зборува дека Катица и Боки 13 ќе ги пуштат во домашен притвор.
Не знам дали е спин или лажна вест, би сакал да е лажна вест и/или спин.
Но ако ова навистина се случи, СДСМ на наредните избори ќе има 15 пратеници”, пишува Нухиу во врска со можноста за која адвокатката на Јанева, Ирена Фрчковска, зборувала со премиерот Заев.

SHARE