Комисијата за заразни болести бара построги мерки за заштита од коронавирусот

Заменик министерот за здравство, Арменд Арслани, за ТВ21 изјавил дека Комисијата за заразни болести на состанокот што се одржа утринава, му предложила на Централниот кризен штаб построго да ги спроведува препораките за заштита, во спротивно мерките може да бидат обновени.

Оваа информација за ТВ21 ја потврди и дополнителниот заменик министер во МВР, Славјана Петровска.

Според ТВ 21, бројот на заразени во послњедните 24 часа бил над 50!


SHARE