Компаративна анализа: Катица Јанева VS Димитар Апасиев

Споредбата на уверенијата за оценки добиени за време на студии на правниот факултет во Скопје меѓу две јавни личности не носи до поразителна анализа која открива големи разлики на научна основа.

Шефицата на Специјалното Јавно Обвинителатво Катица Јанева има драматично пониски оценки од Димитар Апасиев кој има просек 10 и бил првенец на генерација на најпопуларниот македонски факултет.

Јанева има просек од 6,24.

По неколкумесечно советничко место во СЈО Апасиев се повлекол од хонорарната соработка со оваа институција за да нема конфликт на интереси како дел од раководството на Левица.

Катица Јанева трета година го води СЈО кое има буџет од 4 милиони евра.

Во продолжение уверенијата на Јанева и на Апасиев.

SHARE