Коронавирусот му се заканува на светот!?

Светската здравствена организација денеска предупреди дека новиот коронавирус кој однесе 1016 животи во Кина може да биде многу сериозна закана за светот.

„Со 99 отсто случаи во Кина вирусот и натаму предизвикува итна ситуација во таа земја, но може да биде и сериозна закана за остатокот од светот“ , рече шефот на Светската здравствена организација Тедрос Аданом Габриезус.

Околу 400 научници два дена во Женева ќе бараат одговор како вирусот се пренесува и дали е можно пронаоѓање на вакцина.

SHARE