Косовски такси предизвикаа етно-економска кампања во Македонија

Наметнувањето на високи царини за српските производи во Косово предизвика етно-економска кампања во Македонија.

Демократската партиjа на Србите во Mакедониjа покрена инициjатива за масовно купување на српски производи во Македонија.

ДПСМ ги повикува Србите и приjателските народи во Mакедониjа, регионот и диjаспората да купуваат производи од Република Србија.

Целта на инициjативата е ублажување на последиците кои ги трпи економијата на Република Србиjа кои се причинети од “Анти-цивилизациските такси кои ги воведе Приштина на стоки од централна Србиjе”, пишува во повикот од ДПСМ.

Демократската партија на Србите во Македонииа е најсилниот српски политички фактор во земјава.

Лидерот на ДПСМ Иван Стоиљковиќ е човек од доверба и редовен гостин на српскиот претседател Александар Вучиќ.

SHARE