Котеска за трите процеси кои ги уништуваат Македонците и го дестабилизираат регионот

Професорката Јасна Котеска предупредува на трите процеси што и се случуваат на Македонија од кои можат да настрадаат Македонците и кои доколку продолжат ќе го дестабилизираат регионот.

“Сериозно, сите ќе пострадаме ако продолжи реториката на:

– Создавање минифедерација каде има/ше држава Р.М. (сто илјади пати предупредив!)
– Ширење антисемитизам
– Воспоставување северномакедонски идентитет.

Трите процеси ќе го дестаблизираат Балканот со несогледливи последици”, пишува професорката Котеска на Твитер.

SHARE