„Постапката за политички азил на Груевски не е политичка, туку правна работа. Европскиот парламент нема никаква врска со екстрадицијата на Груевски и она што го прави е дека го пика носот таму каде што не му е местото. Верувам дека мнозинството пратеници гласаа за резолуцијата, иако тие немаат никаква врска со случајот Груевски.

Најголемиот грев на Груевски е што изгради ограда и застана во одбрана на Европа од тероризмот и миграцијата“ – изјави државниот Секретар за меѓународна комуникација на Унгарија, Золтан Ковач.

Изјавата на секретарот воКабинетот на Виктор Обан го изјави ова по вчерашната Резолуција усвоена во Европскиот парламент во која беше побарано екстрадиција на поранешниот македонски премиер Никола Груевск кој доби азил во Унгарија.

SHARE

3 Коментари

  1. ungarski ptijatele,za badijala zboris! vo E.p. se mnozinstvo za unistuvanje na coveckite vrednosti. pobeduvajte na slednive eu izbori ili maf ni e rabotata. sami da si se unistime!

Comments are closed.