Криминалците „се крстат“ во врзаните потписи на Чулев и на заменичката во МВР

Директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски преку телеграма до сите единици во МВР наредил да се почитуваат само наредбите со врзани потписи онаму каде има и началник и дополнителен заменик-началник, објавува телевизијата Телма.

Поради оваа телеграма министерот Чулев бара ДИК да пресече дали дури и за итни или вонредни оперативни акции мора да има двоен потпис.

Практично доколку ДИК одлучи дека секоја акција да мора да биде со врзани потписи тогаш голем дел од акциите на полицијата против криминалци ќе мора да чекаат на договор меѓу министерот и заменичката кои засега се како раштиман оркестар.

Целата информација на овој ЛИНК

SHARE