Кривичниот совет реши – Груевски оди во затвор

Кривичниот совет ги отфрли жалбите на адвокатите на Никола Груевски за одложување на затворската казна.

Кривичниот совет оцени дека „по ценење на фактите и доказите во жалбите Кривичниот совет донесе решение со кое го одби жалбите и го птврди решението на судијата за извршување санкции. Решението е испратено до странките во постапката и истото е извршно веднаш по приемот од странките“, дознава Нова ТВ.

 

SHARE