Кривичниот суд објави извршност на пресудата за Груевски (Соопштение)

По добиени повеќе прашања од медиумите, ја информираме јавноста, дека Кривичниот совет на одделението за организиран криминал и корупција при Основниот суд Скопје 1 – Скопје…

По добиени повеќе прашања од медиумите, ја информираме јавноста, дека Кривичниот совет на одделението за организиран криминал и корупција при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по жалби истакнати од одбраната и обвинетиот во предметот со КОК бр. 59/17, од обвинителството означен како „Тенк“, изјавени против решението на судија за извршување санкции, денеска одржа седница на која по ценење на фактите и доказите во жалбите донесе решение со кое ги одби жалбите и го потврди решението на судијата за извршување санкции.

Решението е испратено до странките во постапката и истото е извршно веднаш по приемот од странките.

SHARE

1 Коментар

  1. Груевски беше про-НАТО! ЗА „ЕВРОАТЛAНТСКИТЕ интеграции”! Е, сега НАТО го стави во затвор!

    Јас Сум за ЕУ, но мислам лично дека од НАТО ќе имаме ние Македонци само штета (не и шиптарите, тие се на корист за сметка на Македонија и Македонци).

Comments are closed.