Лага е, еко – налепниците за возилата нема да не спасат

Предлогот на владата за налепници во различни бои со кои ќе се регулира загадувањето од возила е само една голема манипулација која ќе ја платат граѓаните а ќе нема речиси никаков ефект, откриваат упатени луѓе.

Според пресметка за изворите на ПМ-честички во #Скопје во тони/годишно за 2014 година загадувањето од возила во споредба со греењето на дрва е минорно.

– Возила: 93тони – или 7,75т/месечно
– Дрва: 2053тони – или 342т/месечно

“Кога ќе забранат возење на “црвените” налепници кои се 50% од вкупниот број од возилата, загадувањето ќе се намали за неверојатен 1%”, се вели во коментарот на упатен во проблематиката.

SHARE