Лавров: ИСИС е изговор за САД да останат во Сирија

САД ја користат како изговор терористичката Исламска држава, (ИСИС-ДАЕШ) како изговор за продолжување на нелегалното присуство во Сирија и ја третираат терористичката група речиси како сојузник за промена на режимот во Арапската република, изјави рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров.

Според оценките што ги изнесе Лавров, активата на ДАЕШ во Сирија „сега се наоѓа во територии контролирани од САД – на источниот брег на реката Еуфрат“

SHARE