Новинарката и долгогодишна главна уредничка на ТВ Телма , Емилија Лазаревска смета дека објавените снимки од италијанскиот медиум „La Verita“ се „забава за широки народни маси и од правен аспект оваа аудио снимка ништо не значи пред суд “.

Новинарката се сомнева и во „автентичноста“ на гласот на Катица Јанева во дел од објавената аудио-снимка, за кој шефицата на СЈО денеска потврди дека е нејзин:

„Што се однесува до гласот на Катица Јанева. Оле од Зевзекманија исто вака зборува, а и лесно може секој просечен монтажер да го измонтира ова“ напиша Лазаревска на ФБ. 

SHARE