Левица: К-15 за поткуп

Партијата „Левица“ смета дека договорот што го постигна владата за колективен договор со репрезентативниот синдикат УПОЗ за исплата на К-15 за административците е класичен предизборен поткуп, но и притисок и уцена кон работниците од државната администрација.

„Повеќе од очигледно е дека во овој случај е направена најгруба злоупотреба со дополнителна партизација на државната администрација, и тоа на директна штета и товар на граѓаните. Впрочем, на овој начин сите владејачки партии до сега и си ја одржуваат ‘поддршката’ на избори“, велат од Левица.

SHARE