Лидерот на партијата „Левица“ која со два пратеника за прв пат ввелгува во Собранието ветува дека ќе го проблематизира постоењето на Тегугулаторната комисија.

По вчерашното зголемување на цената на струјата за 7,4 насто Димитар Апасиев реагираше со статус на Фејсбук:

„Ќе предложиме закон за укинување на регулаторната комисија за енергетика“ – напиша Апасиев.

SHARE