„Лежерните гостинки“ на Талат Џафери (ФОТО)

Спикерот на Собранието, Талат Џафери, денеска имал средба со претставнички на организација на македонски граѓани во дијаспората, на која се разговарало за проблемите на македонските државјани надвор од земјата и за начинот на кој може да се подобри комуникацијата со нив.

Од средбата со претставничките на Форумот за демократска Македонија излезе фотографија која што го покажува естетскиот и протоколарен хаос во Собранието.

Лежерните гостинки од ФДМ се облечени како за на пазар, без елементарно почитување на државниот протокол, кој што налага соодветна облека и однесување.

Една од гостинките на средба со вториот човек по хиерархија во државата дошла во влечки.

Останува прашањето зошто протоколот и кабинетот воопшто се согласиле на средба во услови на крајно непочитување на институцијата парламент и спикер на собранието.

Пристојно облечената госпоѓа крајно лево е генералниот секретар на законодавниот дом, Цветанка Иванова, која заедно со Џафери била домаќин на средбата.

 

SHARE

Comments are closed.