Лидерите на Европска Унија како и Европскиот парламент утре ќе одржат вонредна видео-конференција на која ќе се разгледуваат заедничките европски мерки во борбата протв новиот коронавирус и последиците од пандемијата.

Тие се очекува да ја потврдат и одлуката на Советот на ЕУ за отворање на пристапните преговори со Северна Македонја и со Албанија.

Вонредната он-лајн пленарна седница ќе одржи и Европскиот парламент, а поради коронавирусот пратениците ќе се вклучат од дома.

SHARE