Лиле Стефанова: Не сум експерт за криминал… прашајте ја Јанева

На новинарско прашање, дали е правилна процедурата обвинител да контактира со осомничен, како што тоа го направи Катица Јанева со Орце Камчев и на тој начин да го убедува да стане сведок во други истраги, обвинителката Лиле Стефанова одговори дека не е експерт за криминал, пренесе ТВ21.

Запрашана дали смета дека (обвинителите од СЈО) ја изневериле јавноста, обвинителката одговори дека тоа прашање треба да ѝ се постави на нејзината шефица во заминување Катица Јанева.

Lile Stefanova: Nuk jam eksprete e krimit, pyeteni Katica Janevën! / Лиле Стефанова: Не сум експерт за криминал, прашајте ја Катица Јанева!

Лиле Стефанова: Не сум експерт за криминал, прашајте ја Катица Јанева!Lile Stefanova: Nuk jam eksperte e krimit, pyeteni Katica Janevën!На прашањето дали постои процедура обвинител да контактира со осомничен во истрага, како што тоа го направи Катица Јанева со Орце Камчев, обвинителката Лиле Стефанова, го даде следниот одговор:Në pyetjen nëse ekziston procedurë që një prokuror të kontaktojë me të dyshuarin në hetim, ashtu siç ka bërë Katica Janeva me Orce Kamçevin, prokurorja Lile Stefanova u përgjigj kështu:

Posted by TV21 on Friday, August 16, 2019
SHARE