Лоазо: За ЕУ треба да се исполнат 4 услови

Министерката за европски прашања на Франција, Натали Лоазо, го реафирмираше ставот на претседателот Макрон дека приоритет на Париз е прво да се реформира Унијата, а потоа да продолжи бранот проширувања.

„Треба да се исполнат четири критериуми, кои во најголем дел се однесуваат на правната држава, реформи во судството, администрацијата, безбедносните сили.

Брисел и Франција будно ги следат реформите на вашата земја, изјави Натали Лоазо, министер за европски прашања на Франција за Канал 5.

SHARE

1 Коментар

  1. ОВАА ДАМА Е ЕДИНСТВЕНА КОЈА В ОЧИ ИМ КАЖА НА ДОМАШНИТЕ СЕВЕРЏАНИ ДЕКА НЕ ВЕ БИВА ЗА ВО ЕУ. ПРИЧИНА; МНОГУ ЛЕБ ЈАДЕТЕ, КАМЕН НА КАМЕН НЕ СТАВИВТЕ ТУКУ САМО НА ТЕНДЕРИ СИ МИСЛИТЕ, НА РАБОТА МНОГУ СПИЕТЕ, КОГА ДОМА ВЛЕГУВАТЕ ЧЕВЛИТЕ ГИ СОБЛЕКУВАТЕ БИДЕЈЌИ СО ПЛУКАНИЦИ ВИ СЕ ИЗВАЛКАНИ, ЃУБРЕТО ДОМА НЕ СИ ГО ЧУВАТЕ И ЗАТОА ЦЕЛА ДРЖАВА ВИ Е ЗАСМРДЕНА!!!!?????

Comments are closed.