Лондон не го сака Трамп!

Протест против тридневната посета на американскиот претседател Доналд Трамп во Обединетото Кралство се одржа денес во Лондон пред седиштето на Би-би-си и кој треба да заврши на плоштадот Трафалгар.

Балон во облик на Трамп како новородернче со „мелни“ е дел од  амбиентот.

Преку високо-тиражниот „The Sun“,американиот претседател ја критикуваше адмнистрацијата на британската премиерка, Тереза меј, но и политикта кон мигрантите на актуелниот градодоначланикона Лондон од пакистанско потекло, Садик Кан.

Градоначалникот Садик Кан одобри во протестот да има и балон во форма на американскит претседаел во „пелени“.

Градоначалникот на Лондон, кој  го одобри протестот, смета дека тоа е право на грѓаѓите.

Балонот кој го претавува американскиот преседател во постнативна и инфантилна позиција ќе го следи патувањето н Доналд Трам и на сопругата Меланиј и во Шкотска каде америкаскиот претедател плаирал викенд…

 

 

SHARE