Лорд Робертсон од Битола ќе повика „за европска Македонија“

Членот на Охридската група и поранешен прв човек на НАТО (1999-2004), лордот Џорџ Робертсон, денеска ќе учествува на трибина под наслов „Излези За Европска Македонија“ што ќе се одржи во Битола.

На трибината која ќе се одржи на платото пред Музејот Битола, ќе учествува и националниот координатор за НАТО, Стево Пендаровски.

„Охрид групата“ нè призна како Република Северна Македонија

 

SHARE

Comments are closed.