Лупевска шокирана: Прави ли владата паралелен систем?

Новинарката и авторка на емисијата Код, Снежана Лупевска Созен не може да поверува дека Владата создава оперативен тим за битка против криминалните појави.

“Па дали е ова можно!?”, прашува Лупевска по најавата од Владата за новото тело.

,, Владата формира оперативен тим кој бескомпромисно ќе работи на борбата против криминалот и корупцијата со цел да биде задоволена правдата и да има целосна одговорност за сите кои учествувале или помагале криминал и корупција во минатото и сега,,
Оваа иста Влада има МВР има финансиска полиција и уште едно чудо институции кои треба-ло да делуваат а очигледно не делувале !! Што е ова паралелен систем !?”, пишува Лупевска Созен која последниве 25 години е новинар кој следи корупција и криминал во Македонија.

SHARE