Лупевска: Владата да ги научи на бон тон Ангеловска и Бектеши

Новинари реагираат на вчерашната прес-конференција на министрите за финансии и за економија, Нина Ангеловска и Крешник Бектеши, кои покажаа целосна неподготвеност на средбата со медиумите.

Наместо да одговорат на прашањата што ги интересираат граѓаните како, кој и кога и како може да добие платежни картички за купување на домашни производи и ваучери за туризам од 6.000 денари, тие ги нападнаа новинарите – констатираа нетрпеливост и притисоци во прашањата дури и зачуденост како можело новинарите да поставуваат такви прашања.

Nepodgotvenost, neprofesionalnost zacineto so cinizam i nekultura , ova e odnesuvanjeto na dvajca ministri deneska Nina…

Posted by Snezana Lupevska Sozen on Thursday, May 21, 2020

: Одамна немам просведочено цинизам и арогантност на прес-конференција кон новинарски прашања, како денеска на пресот на…

Posted by Ognen Janeski on Thursday, May 21, 2020
SHARE