„Macedonia“ за нашите и „Makedonija“ за грчките производи предлага Мицотакис

Грчкиот премиер Мицотакис имал предлог како да ги разграничи производите кои доаѓаат од земјава и оние кои се од Грција..

Грчките медиуми пишуваат дека Мицотакис предлага разликата да се направи на тој начин што трговските марки од земјава, во светски рамки би биле брендирани со името „Мacedonia“ a за продуктите од грчка Македонија би се користел називот „Мakedonia“.

Мицотакин до оваа идеја дошол откако на Гугл пребарувал со зборот „Мacedonia“, и дошол до заклучок дека најголем дел од резултатите водат до името на нашата земја, пренесува „Плусинфо’.

SHARE