Мајки не знаат што да прават со парите од детски додаток и социјално (ФОТО)

Членка на клубот на мајки со три и повеќе деца прави шега на сопствена сметка за помошта што ја добиваат од државата.Мајката открива дека детскиот додаток пораснал за 15 денари а социјалната помош за 38 денари.Лидерот на СДСМ Заев и вицепремиерката за економија Мила Царовска која три години го водеше ресорот социјала тврдат дека примањата на најранливите категории деца се големи.

SHARE