Македонија денеска гласа на референдум

„Дали сте за членство во ЕУ и НАТО, со прифаќање на договорот на Република Македонија и Република Грција?“е референдумското прашање за кое денеска се изјаснуваат граѓаните на Република Македонија.

Се гласа со заокружување „за“ или „против“.

Право на глас имаат еден милион 1.806.336 гласачи запишани во избирачкиот список а ќе се изјаснуваат на 3.748 избирачки места низ целата држава кои почнувајќи од 7 ќе бидат отворени до 19 часот.

Според ДИК гласањето го следат 11.907 акредитирани домашни и 493 странски набљудувачи.

SHARE

Comments are closed.