Македонија доби еколошка химна: Состојбата врие, терај се во ПМ (ВИДЕО)

Музичарот Горан Јанкуловски, познат како Стиховен Калибар, заедно со легендарниот Горан Трајковски објавуваат нова песна на тема загадување.

Песната насловена “Све у ПМ” со алузија на високото ниво на честичките ПМ 10 и ПМ 2,5 но и на народниот израз “Пи*ку мајчину” се очекува да биде нова еколошка химна

Спотот од песната

SHARE

Оставете коментар