За организаторот на форум за религијата во Сингапур има само „Македонија“

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Ѓорчев, на Твитер објави фотографија од својата акредитација на Форумот за слобода на вероисповеста и верувањето во Сингапур, на која пишува дека е „член на Парламент, Македонија“.

На неа реагираше поранешната хрватска европратеничка и основачка на Групата пријатели на Македонија во Европскиот парламент, Маријана Петир, со хаштагот #никогашсеверна на англиски јазик.

„Прекрасно е да се прочита Македонија без тој глупав збор пред неа…“, напиша фоторепортерот Ал Саиди.

SHARE