Македонија не може да биде исфрлена од НАТО ако си го врати името, потврди Пендаровски (ВИДЕО)

Претседателот Стево Пендаровски смета дека е легитимно со двотретинско мнозинство во Собранието да се промени Преспанскиот договор и потврди дека во НАТО не постои механизам со кој Македонија би можела да биде исфрлена ако си го врати името.

Пендаровски во „Само интервју“ на Канал 5 ја објаснува разликата меѓу НАТО и Европска унија во однос на (не)можноста за одземање на членството по 9:22 минути од почетокот на снимката:

SHARE