Македонија шеста во светот според стапката на невработеност

Според „Голд брокер“, Македонија во моментов го дели шестото место со Ангола во светот според стапката на невработеност од 20 проценти.

Недостижен на врвот е Конго со 46 отсто, втора е Босна и Херцеговина со 35 отсто, а трето Косово со 30 отсто. Пред Македонија се само уште Јужна Африка со 27 отсто и Нигерија со 23 отсто.

Веднаш зад Македонија следуваат Грција и Јордан со по 18,6 проценти, Боцвана со 18,1 отсто, Либија со 17,7 отсто, Етиопија со 16,8 отсто, Оман и Руанда со по 16 отсто, Тунис со 15,5 отсто итн.

SHARE

1 Коментар

  1. Сега драстично ќе се намали невработеноста. Сите со членски книшки на СДС ќе ѓи напикаат во јавна администрација. Сега северџаните ќе ја поробуваат државата.

Comments are closed.