Македонката што ја победи Грција во Вашингтон: Отпорот продолжува

Македонската активистка Ана Дуковска која со помош на аргументи, факти и лобирање заедно со ОМД успеа да го победи моќното грчко лоби во Вашингтон најавува дека и покрај промената на уставот отпорот мора да продолжи затоа што македонскиот народ ќе си го врати името.

Дукоска е глобален координатор на движењето ,,Ние сме Македонија”.

“Од 100 луѓе во една соба, 99 не веруваат во тебе. Доволна е само 1 личност да верува во тебе и светот е твој.

Јас признавам и верувам во само една #РепубликаМакедонија и НИКОГАШ нема да ја признаам никоја новокомпонирана ГМО вештачка креација на илегалната влада која ја форсира врз нас Македонците.

Се започнува од 1. Започни од себеси. Ако и ТИ веруваш во #РепубликаМакедонија и не ја признаваш #Северна ти си дел од отпорот.

Владата само мисли дека ни ја одзеде републиката. Отпорот продолжува. Ние, Македонците ќе си ја вратиме републиката во нашите раце”, вели Дукоска која ги користи хаштазите #МожебиСмеМалечкиНоСмеМногуМоќни,
#МоќтаЕвоНародот ?, #ЈасСумМакедонка ??, #НиеСмеМакедонија и #НикогашСеверна

*****

“There can be 100 people in a room and 99 don’t believe in you. All it takes is 1 person to believe in you to change your life.” – LadyGaGa

I believe in and know of only one #Macedonia and will NEVER recognize, nor accept any other GMO newly constructed fake establishment that this illegal government is trying to force on us Macedonians.

All it takes is 1 person. Start with You. If You believe in #RepublicOfMacedonia and you don’t accept #NorthMacedonia you are part of the resistance.

The government only thinks that they took the country from us. The fight is not over! We, the Macedonians will bring it back.

#WeMightBeSmallButMightyStrong ?
#PowerToThePeople

#IamMacedonian ??

#WeAreMacedonia #NeverNorth

Која е Ана Дукоска

Македонката што го победи грчкото лоби во Сенатот на САД

SHARE