Адријана Поп Арсова направи голем успех поставувајќи нов македонски рекорд во женска конкуренција на Скопскиот маратон.

Таа патеката од 42 километри ја заврши за 2:52:52 и го освои седмото место. Тоа е најдобро време на една Македонка на маратон.

Денеска на скопските улици неколку илјади маратонци трчаа на 15-то издание на најмасовната спортска манифестација Виз Ер Скопски маратон 2019.

SHARE

3 Коментари

  1. КРЕТЕНОТ МАНИЈАК СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ Е ЗЛОСТОРНИК И КРИМИНАЛЕЦ И НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ! НАРОДЕ МАКЕДОНСКИ, НЕ ГЛАСАЈ ЗА СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ ЛИЦЕ ЗАМЕШАНО ВО АТЕНТАТ НА БОРИС ТРАЈКОВСКИ! СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ Е УБИЕЦ КОЈ ВО МОСТАР УБИ ДЕСЕТ ЛИЦА ЗАЕДНО СО ТРАЈКОВСКИ! НАРОДЕ НЕ ГЛАСАЈ ЗА МОНСТРУМОТ СТЕВО ПЕНДАРОВСИ! МЕСТОТО НА СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ Е ВО ЗАТВОР, А НЕ НА ВОДНО!
    СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ Е ЗАВИСНО ЛИЦЕ ОД ОНИЕ ДРЖАВИ КОИ ЗНААТ ДЕКА ТОЈ СТОИ ЗАД АТЕНТАТОТ НА БОРИС ТРАЈКОВСКИ! ТОЈ НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ!!!

Comments are closed.