Реонскиот суд во Ќустендил со кој раководел судијата Чавдар Тодоров ѝ обезбедил преведувач од бугарски на македонски јазик на извесна Фросина Д, македонска државјанка, со автомобил насилно влегла на територијата на Република Бугарија.

Против Фросина Д. се подигнати три обвиненија: за влегување преку границата на територијата на државата без одобрение, за противзаконско попртечување на органите на власта при исполнување на обврските и за нанесување значителна штета на службени автомобили на МВР по нарушување на сообраќајните правила.

Како што пренесува „Инфомакс“, Фросина во текот на постапката не се произнела за делото и цело време не изговорила ни збор, но она што предизвикува внимание е информацијата дека на 40-годишната Фросина Д. судот ѝ обезбедил и преведувач од бугарски…

SHARE