Македонски автобус исклучен од сообраќај во Германија поради 38 недостатоци

Дури 38 делумно сериозни технички недостатоци се утврдени кај македонски автобус за долги релации на централната автобуска станица во Диселдорф, поради што тој е исклучен од сообраќај непосредно пред заминувањето.

Службеници на сообраќајната полиција го прегледале автобусот вчераутро на станицата во „Ворингер плац“ во моментот кога во него имало пет патници, а се очекувале уште 20-30.

Возачот немал дозвола за превоз на патници.

Патувањето е откажано, полицијата наплатила депозит од 631,5 евра и ги одзела табличките од автобусот.

 

SHARE

1 Коментар

  1. Avtobuso sostaen ot 35-dela duri 38-neispravni ! Forca makedonoidi ! pravac nema4ka i svakcaaaarija! ….nego da pitam rejzo trkala imal ?

Comments are closed.