Македонски феномени: Обвинети за аерозагадување а воопшто не работеле

Компанија Макстил која увезува старо железо а извезува челик кој може да се најде на локации како Њујорк, Лондон, Париз и други светски центри е постојано споменувана како извор на загадувањето во Скопско.

Иако поседува лиценца од А категорија што значи дека ги задоволува највисоките еколошки стандарди менаџментот на компанијата која вработува над 1000 луѓе и е еден од најголемите македонски извозници постојано мора да објаснува дека не е причинител за аерозагадувсњето.

Еден од феномените со кои се соочува е обвинувањето дека е загадувач и причинител за високото ниво загадување и на почетокот на 2020 а компанијата во јануари воопшто не ги запалила своите печки во кои се обработува македонскиот челик.

Во интервју за фактор.мк двајцата први луѓе на Макстил ја објаснуваат својата нелагодна ситуација во која мора постојано да се бранат иако не се виновни за ништо.

Целото интервју на овој ЛИНК

SHARE