Македонски инфектолог: Немам впечаток дека е завршена пандемијата

Македонска лекарка инфектолог реагира на информацијата за затварање на монтажната Полска болница што министерството за одбрана со голема гордост ја постави во близина на Инфективната клиника во скопскиот клинички центар.

Лекарката која не сака да и се споменува името според напишаното нема впечаток дека пандемијата на Ковид 19 е завршена. Таа порачува дека здравствените институции се уште работат на овој проблем.

Според лекарката инфектолог во моментов на лекување само во нејзината здравствена институција се лечат 30 заболени граѓани.

SHARE