Македонските “Терористи” се казнуваат со неспиење

Вчерашната судење за настаните од 27 април како што популарно се нарекува „трета смена во Железара“ заврши по 10 и пол часовен распит околу во 21:30 а продолжува изутринава во 10:00.

Тоа значи дека дел од обвинетите ќе можат да спијат само неколку часа пред да се вратат на истошувачкиот процес.

Оние што се од Скопје имаат повеќе време за одмор и подготовка за судењето но тоа не важи за оние кои патуваат од и кон Скопје на секое судење.

Ним денот вчера им заврши длабоко после полноќ, а им продолжува во 5 часот наутро, кога треба да бидат подготвени за да се упатат повторно на судење.

Денеска сведоци во судот ќе бидат Никола Тодоров, Весел Мемеди, Оливер Спасовски и Зоран Заев.

SHARE